DE HISTORIE VAN STADSKANAAL’74 IN EEN NOTENDOP

Sinds onze vereniging ruim 40 jaar geleden in 1974 werd opgericht is er een constante golfbeweging waar te nemen in het ledenaantal. Begon de vereniging met 1 senioren en 1 aspiranten team; in de jaren 1979-1981 kende de vereniging heel goede tijden. Het ledenaantal kwam boven de 200 met een uitschieter van 210 leden in 1979.

Stadskanaal’74 is altijd een vereniging geweest waar gezelligheid en prestaties hand en hand zijn gegaan. Zo wist de vereniging maar liefst 8 maal deelname aan een Nederlands kampioenschap te bereiken. Absolute hoogtepunten waren het behaalde afdelingskampioenschap van Nederland in 1989 te Oosterhout en het meer recentere kampioenschap van Nederland van de district-C jeugd in Aalsmeer dat in 2010 werd behaald.

Direct na de oprichting wist een speelster van Stadskanaal’74 geselecteerd te worden voor een vertegenwoordigend team. En vanaf deze uitverkiezing in 1975 zijn er vrijwel elk seizoen wel een of meerdere spelers geselecteerd geworden.

Als een belangrijke rode draad door het bestaan loopt wel het schoolkorfbaltoernooi dat inmiddels ook haar 40e editie heeft gehad. Naast het schoolkorfbaltoernooi organiseert de vereniging vele activiteiten om nieuwe leden te werven.

Zoals de meeste korfbalverenigingen staat ook Stadskanaal’74 bekend om haar fantastische nevenactiviteiten. Zo zijn het jeugdkamp, zwemmen, bowlen, slotdag en het seniorenuitje jaarlijks terugkerende evenementen die de binding van de vereniging in stand houdt. De jeugdcommissie organiseert vrijwel elke maand een nevenactiviteit om de jeugd meer te binden aan de vereniging.

Hoewel er af en toe al internationale activiteiten waren, zoals wedstrijden tegen Polen en Engeland die de vereniging uitstekend wist te organiseren, heeft de vereniging de laatste 17 jaar enorm aan de weg getimmerd met haar internationaal toernooi. Inmiddels is dit toernooi uitgegroeid tot een groot evenement waar 10-12 deelnemende teams uit de hele wereld voor naar Stadskanaal komen.

Tot slot heeft de vereniging 3 jaar geleden afscheid moeten nemen van het door eigen leden gebouwde clubhuis “’t Hok”. Helaas werd de vereniging verplicht om gebruik te gaan maken van het schoolgebouw van het Noorderpoort. Hoewel alles nieuw, mooi en luxe is geworden, is de vereniging hard getroffen in haar identiteit. Door hard werken van onze vrijwilligers proberen we dit weer te verbeteren waarbij de wens: “het hebben van een “eigen”  clubhuis” hoog op de prioriteitenlijst blijft staan. 

 

1460912701.7304 NOH jpgfront52427

 

SPEERPUNTEN K.V. STADSKANAAL'74

1. Wij staan voor grote saamhorigheid 
2. Wij zijn samen actief
3. Wij willen graag winnen maar vinden plezierig samen spelen erg belangrijk
4. We benaderen onze spelers, onze scheidsrechters en alle andere betrokkenen positief
5. We vinden het belangrijk om samen veel activiteiten te organiseren en bij te wonen
6. Wij zijn sociaal ingesteld en hebben aandacht voor een sociaal veilige sportomgeving
7. Wij hebben veel actieve commissies
8. Wij hebben oog voor het milieu
9. Bij ons is iedereen welkom en wordt iedereen geaccepteerd
10. Wij zijn open en transparant

© 2018 K.V. Stadskanaal'74  Webmasters