Verslag maken

 

 

  

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts 

=======================================================================================================================================

FANTASTISCHE KORFBALWEEK IN STADSKANAAL

Een week om nooit te vergeten. Vanaf maandag al kwamen de buitenlandse teams aan in Stadskanaal. De teams buiten Europa krijgen altijd trainingen en wedstrijden aangeboden naast uiteraard het verblijf en alle maaltijden voor een hele week. De teams binnen Europa zijn het hele weekeinde welkom van vrijdag t/m zondag.

Dit jaar was Zuid Amerika uitstekend vertegenwoordigd. Teams uit Argentinië, Brazilië en Colombia gaven dit jaar acte de presence. De verenigingen EKC2000 en Zunobri waren 3 avonden gastheer van de teams waar gegeten en gespeeld werd. Dit hadden de verenigingen weer uitstekend voor elkaar.

Vanwege het feit dat het toernooi voor het eerst uit 10 deelnemende landen bestond werd er gestart op vrijdagavond en waren er ook voor het eerst kruisfinales op de zaterdag.

Spannende wedstrijden en spannende poules zorgden voor mooie kuisfinales. Er moest in een enkel geval zelfs naar het doelsaldo gekeken worden. Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door het Engelse Tornadoes dat werkelijk een lust voor het oog was om te zien.

Zij wonnen de finale van een goed en degelijk spelend Slowakije. De derde plek werd opgeëist door Schotland dat in een spannende wedstrijd wist te winnen van Wales. Hiermee namen ze revanche op de verloren poulewedstrijd van dezelfde ploeg.

De interland wedstrijden waren een waardige afsluiting van een geweldige week waarbij Stadskanaal’74 heeft laten zien waar een kleine club groot in kan zijn.

Tot ziens in 2018 !

 

Flamingo's 1 - Stadskanaal'74

Vandaag stond de wedstrijd tegen de flamingo’s op het programma. Iedereen was er klaar voor want na 2 afgelaste wedstrijden werd het nodig tijd om eens een wedstrijdje te ballen. Eventjes leek het erop dat ook deze wedstrijd zou worden afgelast omdat er geen scheids was, maar gelukkig was hij snel genoeg door de files heen. 

 
De wedstrijd begon goed, mooie acties, dynamisch, en leuke doelpunten. Na een 15 min spelen werd de concentratie wat minder en kwamen de acties wat minder snel van de grond. De verdediging hield echter een strakke policy en dat was geen tegendoelpunten. Dit hebben ze een flinke periode volgehouden waardoor de flamingos overleg hadden of ze nu toch beide poten moesten gaan gebruiken. Na de rust waarin duidelijk overleg was wat we moesten veranderen en waar meer op te focussen. 
De 2e helft werd het reserve vat in gezet en dit was te merken in het spel. Een achterstand van 7 doelpunten werd omgezet naar 3. Helaas waren ze net te ver uitgelopen om de 2 punten in Stadskanaal te houden. 
 
Komende week de laatste 2 doelpunten waarin we kunnen werken naar een goede finetuning van het spel en dan met vol gas naar de zaal en het toernooi!

Weer een uitwedstrijd voor de F1

Afgelopen zaterdag stond voor de F1 de uitwedstrijd tegen Ritola op het programma. Ondertussen is wel gebleken dat Ritola en WSS een maatje te groot zijn voor deze jonge korfballers, maar we spraken af dat we toch ons best gingen doen om een goede wedstrijd te spelen. Thijmen en Jorn waren er deze keer niet bij, dus moesten Micha, Noa, Bart, Karen en Stijn het deze week doen. De wedstrijd begon met een appeltje voor de scheidsrechter in het kader van de week van de scheidsrechter. Want zonder scheidsrechters kunnen we geen wedstrijd spelen!

De eerste 10 minuten gingen eigenlijk heel goed. Scoren bleek lastig te zijn omdat er nog niet snel genoeg overgegooid werd en de tegenstander heel snel er tussen kon springen om de bal weer af te pakken. Maar er werd goed verdedigd, waardoor Ritola niet zoveel doelpunten kon maken! Dus we probeerden om zo door te gaan. helaas werd de concentratie aan het einde van de eerste helft wat minder, daardoor was de rust met een bekertje ranja erg welkom. Na de rust bleek dat de kinderen met het doelpunt gewacht hadden op de komst van Marjan, want precies toe zij aan kwam lopen was er een flitsende combinatie waarbij iedereen de bal precies goed gooide om uiteindelijk de bal in de korf te krijgen!!!!! Meer scoren lukte vandaag niet, misschien ook wel omdat het voor de zoveelste keer weer een beetje ging regenen....

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de zaal (waar droog is...) uit bij AVO. De thuiswedstrijd ging met één puntje verschil verloren, dus kunnen we de serie hopelijk met een leuke wedstrijd afsluiten!

 

F1 speelt weer in de regen.... (16-09-2017)

Hoe groot is de kans dat je je allereerste echter wedstrijd in de regen moet spelen, en dat je in de tweede wedstrijd weer helemaal nat wordt... Het overkwam de F1. Maar voor het zo ver was, moest er eerst naar Oude Pekela gereden worden. Dat was nog niet zo makkelijk, want bij Alteveer besloot een auto voor ons gewoon te stoppen. Gert besloot om even te kijken of we konden helpen en al snel was iedereen op zoek naar iets om een boodschappenmuntje uit een gleufje te halen waardoor de auto weer kon gaan rijden. Best wel spannend, maar de F-jes vermaakten zich ondertussen prima.

Ruim op tijd kwamen we bij WSS aan om aan de wedstrijd te beginnen. Iedereen was aanwezig en Karen, Stijn, Micha en Thijmen gingen het WSS zo moeilijk mogelijk maken. Aan inzet geen gebrek, maar WSS was beter en zij wisten te scoren, terwijl de bal er bij ons steeds niet in wilde. Je hand op de bal leggen bleek deze wedstrijd heel belangrijk, en vooral je hand op de bal houden. Noa had dat goed gezien, want toen ze in het veld stond zorgde ze er voor dat niemand de hand meer op de bal kon leggen, ook het hele snelle jongetje niet, want Noa zorgde er gewoon voor dat hij er niet bij kon. Zo doe je dat!

Micha liet zien een goede verdediger te zijn. Als een kleine pitbull bleef hij bij zijn jongetje. Ook als wij de bal hadden, en daar snapte dat jongetje nou helemaal niets van.... Stijn wist een mooi doelpunt te maken waardoor we in ieder geval een doelpunt hadden gemaakt! Karen was heel slim en rende meteen naar de korf om te verdedigen als we de bal kwijt waren, daardoor kon ze heel veel ballen afvangen en konden we weer gaan aanvallen. Thijmen liet zien dat hij prima ballen kon pakken die over de grond rolden. Tot zijn verbazing kreeg hij opeens heel veel ballen! En Bart heeft deze wedstrijd voor het eerst geprobeerd om te scoren, nadat hij vorige week niet wilde schieten. Zo liet iedereen zien dat er ook deze wedstrijd veel geleerd is. En die regen? Die is voor watjes.

Na de wedstrijd werden er ook nog strafworpen genomen. De eerste drie gingen er heel mooi in! Ook daarna werden er nog twee mooie strafworpen gescoord. Aangezien WSS maar 3 strafworpen kon scoren, hadden we de strafworpen gewonnen! Blijkbaar had de scheidsrechter wel last van de regen, want de officiële uitslag van de strafworpen is 1-8... Zo heeft de regen nog een klein voordeel...

 

F1 speelt eerste wedstrijd in de regen (09-09-2017)

Na vorig seizoen de eerste wedstrijden op het OWK toernooi gespeeld te hebben, stond voor de kersverse F1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Ritola F1 was de tegenstander. Op vrijdag werd de training afgelast omdat het te hard regende, maar helaas was het daar zaterdag nog niet mee gestopt. Dus gingen vlak voor de wedstrijd niet de trainingsjassen uit, maar de regenjassen. Als echte bikkels betraden ze het veld: Noa, Karen, Stijn en Bart. Thijmen bleef nog even onder de paraplu want hij was wissel. Micha was er helaas niet omdat er een miscommunicatie was over de starttijd van de wedstrijd. Jammer Micha, we hebben je wel gemist!

Aan het begin van de wedstrijd was wel duidelijk dat Ritola al meer wedstrijden gespeeld had, maar Stadskanaal bleef de bal goed overgooien. Zo lukte het heel vaak om bij de korf te komen, maar helaas ging de bal steeds mis. Wel was het opmerkelijk dat bijna alle ballen die weg rolden voor Stadskanaal waren. Er werd keurig een hand op de bal gelegd waardoor wij de bal op mochten pakken! Ritola scoorde al snel 3 doelpunten waardoor er een superspeler het veld in mocht. Nu stond iedereen in het veld! Samen werd er hard gewerkt, maar het doelpunt lukte nog steeds niet.

In de rust kregen we een bekertje ranja en aanwijzingen van Marjan. Dat iedereen daar goed naar luisterde bleek wel in de tweede helft. Steeds vaker stond er bij iedere speler van Ritola een speler van Stadskanaal met de handen omhoog. Dan wordt het veel moeilijker om te scoren! Ook werden er meer ballen onderschept waardoor we ook konden aanvallen. terwijl het nog steeds regende was er een flitsende combinatie bij de korf van Stadskanaal en de bal ging door de korf! En een paar minuten later nog een keer! Met veel gejuich werden de doelpunten ontvangen. De wedstrijd ding verloren, maar wat hebben de spelers veel bijgeleerd! Het gaat vast nog wel lukken om een wedstrijd te winnen!

Volgende week tegen WSS.

 

 

D1 geeft de moed niet op! (09-09-2017)

De eerste wedstrijd na de vakantie is altijd een beetje spannend. En vooral als er spelers zijn weggegaan en bijgekomen. Zo ook voor de D1. Koen was er deze week niet bij want hij was op kamp. De aanval bestond uit Wouter, Bjorn, Marit en Mirthe. De verdediging bestond uit Milan, Jasper, Marieke en Kim. Mauro begon op de bank. De tegenstander was Spes D1.

Het was Spes die het eerste wist te scoren, maar Stadskanaal antwoordde al snel met een strafworp die er keurig in ging. Spes wilde veel doorloopballen maken en dat lukte nog 3 keer. Hierdoor keek Stadskanaal tegen een achterstand aan. Dat is natuurlijk niet leuk, maar zeker geen reden om op te geven! In de tweede helft werden er duidelijke afspraken gemaakt. Meer afstand houden en zo geen doorloopbal tegen krijgen. Dat lukte heel aardig, want Spes wist nog maar twee keer te scoren. De aanval wist elkaar steeds beter te vinden, en dat resulteerde in mooie kansen. Stadskanaal wist hierdoor 3 keer te scoren. Dus we kunnen zeggen dat we de tweede helft hebben gewonnen! Dat bied vertrouwen voor de komende wedstrijden!

© 2017 K.V. Stadskanaal'74  Webmasters