Verslag maken

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts

=======================================================================================================================================

Stadskanaal F1 - Roda'70 F1

Na een tweetal trainingen was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd. In het middagzonnetje waren de F-jes van Roda '70 de tegenstanders. met Jorn, Thijmen, Bart en Hayden in het veld kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek dat iedereen er zin in had en de bal werd goed overgespeeld. Helaas van Roda iets beter om de bal door de korf te krijgen, dus stond het na een tijdje spelen 0-3. Dus mocht superspeler Jaycen het veld in. Dat had direct succes, want Jorn kon een mooi doelpunt maken. Dus de superspeler er weer uit. Maar Roda maakte weer een mooi doelpunt waardoor de superspeler er weer in mocht. De kansen waren er wel, maar de bal wilde maar niet door de korf. Tot Bart besloot om nu maar eens doelpunten te gaan maken. Doordat Hayden de bal steeds goed kon onderscheppen en het afleiden van de tegenstander door Thijmen werd er steeds beter samen gespeelt. Met de rust was de stand dan ook 3-7!

Na de rust kregen alle F-jes last van kriebels, kwebbelkriebels wel te verstaand. Er werden theekransjes gehouden in het veld en ook met de tegenstander werden regelmatig gesprekken gevoerd. het effect? Doelpunten van Roda en per ongeluk een doelpunt van Jorn in de eigen korf.... Tijd voor een toespraak van coach Anna. Stop met kwebbelen, ga korfballen! Nu werd er weer serieus gekorfbald en werden er nog twee doelpunten gescoord. Eindstand 6-13 De strafworpen eindigen in 4-4

Stadskanaal C1 - HHcombi C1

Voor de meeste kinderen was dit de eerste wedstrijd in de C. Hogere korven, wisselen na twee doelpunten, het was even wennen. Marieke scoorde al in de eerste aanval in een vak met Koen, Milan en Esmee. Voor Esmee was dit de tweede wedstrijd, dus het was nog even wennen in het veld. Maar dit was niet te merken in de aanval want die liep als een trein want de 2-0 stond al snel op het bord. Wisselen dus. Nu mochten Wouter, Mauro, Bjorn en Kim het proberen. halverwege de eerste helft kwam Ruben ook nog in het veld. Voor hem was het de eerste wedstrijd. Maar met een paar aanwijzingen van gelegenheidcoach Marcel ging het prima. Er werd om en om gescoord waarbij Stadskanaal steeds een marge van drie doelpunten kon houden.

Na de rust was er weer verwarring, want als je steeds van vak wisselt, waar moet je dan gaan staan na de rust? Gelukkig wisten de coaches hier orde in aan te brengen en konden we beginnen aan de tweede helft. Maar als je wisselt van vak, wie krijgt dan de bal? Gelukkig had Jaap hier als scheidsrechter wel ervaing mee, dus het kwam allemaal goed. Er ontstond een leuke wedstrijd waarin Stadskanaal veel kansen had, maar waar de bal net niet hoog genoeg geschoten werd... dat halve metertje hoger maakt toch echt uit!

Bij een stand van 14-6 was de tijd om: de eerste wedstrijd in de C was een overwinning! Maar het was vooral leuk om te zien met hoeveel plezier iedereen in het veld stond!