Verslag maken

 

 

  

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts 

=======================================================================================================================================

 

D1 geeft kampioenschap glans

Na de vorige wedstrijd tegen ROG was de D1 al kampioen. Mocht er vandaag verloren worden tegen Hoogkerk dan waren beide ploegen samen kampioen. Maar alleen kampioen zijn is veel beter, dus ging de D1 voor de volle punten. Dat was direct in de eerste minuut al zichtbaar. Bjorn was koortsig, maar wilde graag meespelen. En hoe hij scoorde binnen de minuut het eerste doelpunt! En dat was niet de enige, er volgen er al snel meer. Het zorgde ervoor dat de coach van Hoogkerk ingreep, en de C-er van de bank haalde en in het veld zette om Bjorn te gaan verdedigen. Het vak van Wouter, Marit, Kim en later Mauro paste zich aan, en lieten zien dat ook anderen konden scoren en gingen goed door. Ook hoogkerk liet zien dat het een heel andere tegenstander was dan alle andere tegenstanders in de poule. Even rustig aan doen kon niet in deze wedstrijd. Vooral in het eerste kwart vielen de doelpunten om de oren. Met een stand van 8-5 en een schotpercentage van 33% was het een flitsend eerste kwart. 

Nu was het de beurt aan Koen, Milan, Marieke, Mirthe en later Jasper in de aanval. Het tempo ging iets omlaag, maar er werden mooie doelpunten gescoord. drie in totaal. Hoogkerk zette daar ook drie doelpunten tegenover zodat we gingen rusten met een stand van 11-8. In de eerste ontmoeting bij Hoogkerk (de eerste wedstrijd van het zaalseizoen) was de eindstand 9-11, dus het was duidelijk dat iedereen scherp was!

In de tweede helft scoorden beide teams om en om. Hoogkerk bracht de tweede C-er binnen de lijnen, maar Stadskanaal liep verder uit naar 17-11. In het laatste kwart leek iedereen last van zenuwen te krijgen. Zouden we echt gaan winnen, en al dat publiek dat voor hen gekomen was.... het leek een beetje verlammend te werken. De verdediging kreeg de bal niet lekker naar de aanval en leed veel balverlies, maar ook de aanval wist niet tot scoren te komen. hierdoor kreeg de verdediging het zwaar en wist Hoogkerk doelpunt na doelpunt te scoren. De verdediging zat er steeds dicht bij, maar steeds net niet genoeg. Toen Hoogkerk de 17-17 scoorde, wist de aanval het hoofd koel te houden. Scoren was niet nodig (wij hadden aan een gelijk spel genoeg), en de bal werd vakkundig rond gespeeld tot de tijd om was! En dat betekende: Stadskanaal is alleen kampioen!!!!!!!

De andere wedstrijden werden allemaal vrij makkelijk gewonnen. Om op deze manier kampioen te worden in een echte titanenstrijd, geeft het kampioenschap meer glans. De wedstrijd werd afgesloten met een schotpercentage van 26.9%, een percentage waar veel topclubs jaloers op zullen zijn! Er werd dan ook een leuk feestje gevierd door alle spelers en hun ouders! Nog even in de zaal trainen en dan op naar het veld. Hoogkerk is daar weer één van de tegenstanders....

 

 

C1 neem het op tegen SDO

Na een leuke avond in het zwembad verzamelde de  C1 zich in de Spont voor de wedstrijd tegen SDO. Cindy en Anouk waren ziek, dus speelden Koen, Milan en Wouter alle drie een stukje van de wedstrijd mee.  De opening was voor Stadskanaal, maar daarna liet SDO zien dat ze naar Stadskanaal waren gekomen om te winnen. Toen eenmaal het chloor afgeschut was, begon de doelpuntenmachine op gang te komen. In mooie combinaties werden de juiste mensen vrij gespeeld en waren er mooie doelpunten te zien voor het publiek. Met een comfortabele stand van 7-3 gingen we de rust in.

De tweede helft schoot SDO uit de startblokken en met twee doelpunten leken ze aan een inhaalrace te beginnen, want zij scoorden wel, terwijl de aanvallen bij ons even stroef liepen. Maar door drie doelpunten na elkaar, was er weer een serieuze voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en was de eindstand 15-8. Een mooie overwinning! Er gaan geluiden op om de vrijdagtraining te veranderen in een bezoek aan de zwembad.....

 

D's gaan door met waar ze mee bezig waren: winnen

De D1 is met een gemiddelde van 18 doelpunten per wedstrijd, het hele zaalseizoen al lekker aan het scoren. Maar de laatste wedstrijden ging het allemaal wat stroever. De wedstrijden werden wel gewonnen, maar het doelpunten maken ging niet echt soepel. Met het thema van de Olympische Spelen: let them shine in gedachte gingen we de wedstrijd in. Niet alleen oog hebben voor je eigen kansen, maar ook voor die van de ander. En dat hebben de kinderen laten zien! Door goed naar elkaar te kijken, kwam de bal regelmatig bij de juiste persoon en ging de bal omhoog. Daarmee werd een doelpunt niet alleen een prestatie van degene die de bal door de korf schoot, maar van het hele vak! En daarmee werd er veel gescoord. In de eerste helft al 13 keer! AVO stelde hier 2 doelpunten tegenover, dus eigenlijk was de wedstrijd al in de eerste helft gespeeld. 

De tweede helft werd er minder gescoord, maar met 6 doelpunten tegen 3 van AVO kwam de overwinning niet meer in gevaar. Deze wedstrijd was tegen de huidige nummer 3 van de competitie. Volgende week is de uitwedstrijd tegen ROG en in die wedstrijd kan het kampioenschap binnen gesleept worden. Op 3 maart volgt dan de laatste wedstrijd tegen de nummer twee: Hoogkerk. Als die gewonnen word, dan is de D1 ongeslagen kampioen.

 

Nummer 2 stunt niet

Deze week ging de D1 op bezoek bij AVO. de nummer twee op de ranglijst en net als Stadskanaal nog zonder puntverlies. Jasper was deze week op familiebezoek, maar verder was iedereen aanwezig. na een avondje gokken in het casino (en allemaal forse winst gemaakt), ging het nu om de doelpunten. En dat hadden de D's goed begrepen. Na 10 minuten was de stand 3-0 en de voorsprong werd de hele wedstrijd verder uitgebouwd. En er waren mooie doelpunten bij, doorloopballen, afstandsschoten en omdraaiballen. Ze waren allemaal te zien. Maar er werden ook heel veel ballen onderschept bij het uitverdedigen, en strak verdedigd. uiteindelijk werden er 19 doelpunten gemaakt, en wist AVO 2 keer te scoren. 

Volgende week komt ROG op bezoek. De laatste tegenstander dit jaar. Dan heeft de D1 tegen alle tegenstanders een keer gespeeld en kan de tussenbalans opgemaakt worden. U bent van harte welkom om 16:30 uur in de Spont.

Nienke Laan

D1 doet het weer!

Deze week kwam DWA/Argo D1 op bezoek. Een ploeg die we nog niet kenden, maar die het inde competitie heel aardig doet met twee gewonnen en een verloren wedstrijd. De eerste aanval met Wouter, Bjorn, Kim en Mauro probeerde de korf te vinden, maar veel kansen rolden net aan de verkeerde kant van de korf. Milan, Koen, Marieke en Jasper probeerden in de verdediging de ballen tegen te houden, en dat ging hun goed af, want bij de wissel was er nog geen bal doorgelaten. En aangezien Stadskanaal er 3 gescoord had, was de stand 3-0. Marit en Mirthe kwamen als wissels in het veld, en opnieuw werd er fel gespeeld. De ballen rolden steeds vaker aan de goede kant van de korf en zo gingen we rusten met een 10-1 voorsprong. 

Met een dergelijke stand kun je gaan kijken of je iedereen kunt laten scoren. Dus werd er goed samen gespeeld en werd ervoor gezorgd dat iedereen kansen kreeg om te scoren. Mooi om te zien hoe je niet alleen ook moet hebben voor je eigen kas, maar ook kan kijken of iemand anders misschien een betere kans heeft.  Het lukte bijna iedereen om te scoren. Mirthe lukte het niet om te scoren, maar ook op andere manieren kun je belangrijk zijn in het veld, als is het soms alleen maar door je tegenstander op belangrijke momenten tegen te houden!

Uiteindelijk bleef de teller op 23-2 steken. Weer een wedstrijd gewonnen. De D1 staat nu bovenaan de rangschikking. De andere ploeg die nog niet verloren heeft is AVO, maar die heeft een wedstrijd minder gespeeld. En laat dan nu net de tegenstander van volgende week zijn... Een spannende en belangrijke wedstrijd dus! 

 

Nienke Laan

D op bezoek in Zuidhorn

Na de monsterscore van vorige week tegen RODA, moest de D1 deze week naar Zunobri. Was de vorige week een uitschieter, of blijft deze ploeg makkelijk scoren? Aangekomen in Zuidhorn bleek al snel dat we de reserveshirts vergeten waren, en omdat de shirtjes van Zunobri net zo blauw zijn als die van ons, was dat een probleem. Na een eerste poging met lintjes, had Zunobri een tas met hesjes waardoor de wedstrijd kon beginnen. Al snel bleek dat er nog was verwarring was over de kleuren van de shirts, want de knaolsters gooiden de bal verrassend vaak in de handen van de tegenstander. Toch was het eerste doelpunt al snel gemaakt. Waar Zunobri meteen een antwoord op had. Zou dit een spannende wedstrijd worden? Helaas was dat niet het geval. Stadskanaal was effectiever in het afmaken van de kansen, terwijl Zunobri goed speelde, maar vergat te scoren. Er werd met 1-10 gerust. Na rust hetzelfde beeld waarbij Zunobri nog ene keer wist te scoren en Stadskanaal er 7 wist te maken. Einduitslag 2-17.

Komende zaterdag moet je vroeg uit de veren om deze toppers te bekijken, want om 9:40 uur staat de wedstrijd tegen DWA/Argo op het programma. Deze ploeg staat op een gedeelde tweede plaats na Stadskanaal, dus wordt deze hopelijk spannender.... Komende vrijdag is er geen trainen, in plaats daarvan op de donderdag in Bruinsma. Aanvang 18:00 uur.

 

F verliest maar leert veel!

Voor de F stond de thuiswedstrijd tegen Nic./Hoogkerk F1 op het programma. Alhoewel, thuiswedstrijd? Omdat de Spont de hele dag bezet was, speelden we deze keer in Musselkanaal. Dus werd er begonnen met een uitgebreide inspectie van de sporthal en de tribune. Toen het eerste klaar was met de wedstrijd, kon ook de zaal bekeken worden. Leuk was het ook dat Noa op de tribune zat! Heel veel beterschap Noa en we hopen dat je snel weer mee mag doen! 

We speelden deze keer in het midden van de zaal in plaats van aan de zijkant. Na het eerste fluitsignaal werd er direct fanatiek aangevallen. Micha, Karen, Mirthe en Jorn wilden direct laten zien wat ze konden. En ze maakten direct een doelpunt! Dit is de eerste keer dat we voor hebben gestaan in de zaal! Maar daarna liet Nic./Hoogkerk direct zien waarom ze bovenaan staan en ze begonnen met scoren. Dus al snel mocht er een superspeler in. Stijn was onze superspeler. het overgooien was erg lastig omdat de tegenstanders vrij groot waren. Ook lieten we ze vrij schieten waardoor er veel doelpunten gemaakt werden. Maar toch waren er mooie combinaties aan onze kant en konden we voor rust nog twee keer scoren! Bart en Thijmen kwamen in het veld voor Jorn en Micha.

In de rust gingen we gewoon even door met een partijtje. De kinderen tegen Nienke, Kevin en Jesper. Maar de groten mochten niet scoren als er iemand met de handen omhoog voor stond. Dus werd er opeens strak verdedigd. Toen de echte wedstrijd weer begon, gingen de kinderen dat steeds meer doen. Dus niet zomaar laten schieten, maar er gewoon voor gaan staan met de handen omhoog. En het werkte ook nog! Nic./Hoogkerk kon in de tweede helft minder doelpunten maken! En Stadskanaal wist ook nog twee keer te scoren. Vijf doelpunten in één wedstrijd, dat is nog niet vaak gelukt. En ook al worden de wedstrijden misschien verloren, en worden de kinderen er een beetje moedeloos van, ze gaan steeds beter spelen. Dus onze tijd komt nog wel!

Volgende week even geen wedstrijd, dan gaat bijna iedereen sinterklaas vieren. Op 9 december komt Roda op bezoek, net als Stadskanaal een beginnende ploeg.

Aankomende vrijdag is er geen training. in plaats daarvan is er op donderdag trainen in Bruinsma om 18:00 uur.

 

FANTASTISCHE KORFBALWEEK IN STADSKANAAL

Een week om nooit te vergeten. Vanaf maandag al kwamen de buitenlandse teams aan in Stadskanaal. De teams buiten Europa krijgen altijd trainingen en wedstrijden aangeboden naast uiteraard het verblijf en alle maaltijden voor een hele week. De teams binnen Europa zijn het hele weekeinde welkom van vrijdag t/m zondag.

Dit jaar was Zuid Amerika uitstekend vertegenwoordigd. Teams uit Argentinië, Brazilië en Colombia gaven dit jaar acte de presence. De verenigingen EKC2000 en Zunobri waren 3 avonden gastheer van de teams waar gegeten en gespeeld werd. Dit hadden de verenigingen weer uitstekend voor elkaar.

Vanwege het feit dat het toernooi voor het eerst uit 10 deelnemende landen bestond werd er gestart op vrijdagavond en waren er ook voor het eerst kruisfinales op de zaterdag.

Spannende wedstrijden en spannende poules zorgden voor mooie kuisfinales. Er moest in een enkel geval zelfs naar het doelsaldo gekeken worden. Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door het Engelse Tornadoes dat werkelijk een lust voor het oog was om te zien.

Zij wonnen de finale van een goed en degelijk spelend Slowakije. De derde plek werd opgeëist door Schotland dat in een spannende wedstrijd wist te winnen van Wales. Hiermee namen ze revanche op de verloren poulewedstrijd van dezelfde ploeg.

De interland wedstrijden waren een waardige afsluiting van een geweldige week waarbij Stadskanaal’74 heeft laten zien waar een kleine club groot in kan zijn.

Tot ziens in 2018 !

 

Flamingo's 1 - Stadskanaal'74

Vandaag stond de wedstrijd tegen de flamingo’s op het programma. Iedereen was er klaar voor want na 2 afgelaste wedstrijden werd het nodig tijd om eens een wedstrijdje te ballen. Eventjes leek het erop dat ook deze wedstrijd zou worden afgelast omdat er geen scheids was, maar gelukkig was hij snel genoeg door de files heen. 

 
De wedstrijd begon goed, mooie acties, dynamisch, en leuke doelpunten. Na een 15 min spelen werd de concentratie wat minder en kwamen de acties wat minder snel van de grond. De verdediging hield echter een strakke policy en dat was geen tegendoelpunten. Dit hebben ze een flinke periode volgehouden waardoor de flamingos overleg hadden of ze nu toch beide poten moesten gaan gebruiken. Na de rust waarin duidelijk overleg was wat we moesten veranderen en waar meer op te focussen. 
De 2e helft werd het reserve vat in gezet en dit was te merken in het spel. Een achterstand van 7 doelpunten werd omgezet naar 3. Helaas waren ze net te ver uitgelopen om de 2 punten in Stadskanaal te houden. 
 
Komende week de laatste 2 doelpunten waarin we kunnen werken naar een goede finetuning van het spel en dan met vol gas naar de zaal en het toernooi!

Weer een uitwedstrijd voor de F1

Afgelopen zaterdag stond voor de F1 de uitwedstrijd tegen Ritola op het programma. Ondertussen is wel gebleken dat Ritola en WSS een maatje te groot zijn voor deze jonge korfballers, maar we spraken af dat we toch ons best gingen doen om een goede wedstrijd te spelen. Thijmen en Jorn waren er deze keer niet bij, dus moesten Micha, Noa, Bart, Karen en Stijn het deze week doen. De wedstrijd begon met een appeltje voor de scheidsrechter in het kader van de week van de scheidsrechter. Want zonder scheidsrechters kunnen we geen wedstrijd spelen!

De eerste 10 minuten gingen eigenlijk heel goed. Scoren bleek lastig te zijn omdat er nog niet snel genoeg overgegooid werd en de tegenstander heel snel er tussen kon springen om de bal weer af te pakken. Maar er werd goed verdedigd, waardoor Ritola niet zoveel doelpunten kon maken! Dus we probeerden om zo door te gaan. helaas werd de concentratie aan het einde van de eerste helft wat minder, daardoor was de rust met een bekertje ranja erg welkom. Na de rust bleek dat de kinderen met het doelpunt gewacht hadden op de komst van Marjan, want precies toe zij aan kwam lopen was er een flitsende combinatie waarbij iedereen de bal precies goed gooide om uiteindelijk de bal in de korf te krijgen!!!!! Meer scoren lukte vandaag niet, misschien ook wel omdat het voor de zoveelste keer weer een beetje ging regenen....

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de zaal (waar droog is...) uit bij AVO. De thuiswedstrijd ging met één puntje verschil verloren, dus kunnen we de serie hopelijk met een leuke wedstrijd afsluiten!

 

F1 speelt weer in de regen.... (16-09-2017)

Hoe groot is de kans dat je je allereerste echter wedstrijd in de regen moet spelen, en dat je in de tweede wedstrijd weer helemaal nat wordt... Het overkwam de F1. Maar voor het zo ver was, moest er eerst naar Oude Pekela gereden worden. Dat was nog niet zo makkelijk, want bij Alteveer besloot een auto voor ons gewoon te stoppen. Gert besloot om even te kijken of we konden helpen en al snel was iedereen op zoek naar iets om een boodschappenmuntje uit een gleufje te halen waardoor de auto weer kon gaan rijden. Best wel spannend, maar de F-jes vermaakten zich ondertussen prima.

Ruim op tijd kwamen we bij WSS aan om aan de wedstrijd te beginnen. Iedereen was aanwezig en Karen, Stijn, Micha en Thijmen gingen het WSS zo moeilijk mogelijk maken. Aan inzet geen gebrek, maar WSS was beter en zij wisten te scoren, terwijl de bal er bij ons steeds niet in wilde. Je hand op de bal leggen bleek deze wedstrijd heel belangrijk, en vooral je hand op de bal houden. Noa had dat goed gezien, want toen ze in het veld stond zorgde ze er voor dat niemand de hand meer op de bal kon leggen, ook het hele snelle jongetje niet, want Noa zorgde er gewoon voor dat hij er niet bij kon. Zo doe je dat!

Micha liet zien een goede verdediger te zijn. Als een kleine pitbull bleef hij bij zijn jongetje. Ook als wij de bal hadden, en daar snapte dat jongetje nou helemaal niets van.... Stijn wist een mooi doelpunt te maken waardoor we in ieder geval een doelpunt hadden gemaakt! Karen was heel slim en rende meteen naar de korf om te verdedigen als we de bal kwijt waren, daardoor kon ze heel veel ballen afvangen en konden we weer gaan aanvallen. Thijmen liet zien dat hij prima ballen kon pakken die over de grond rolden. Tot zijn verbazing kreeg hij opeens heel veel ballen! En Bart heeft deze wedstrijd voor het eerst geprobeerd om te scoren, nadat hij vorige week niet wilde schieten. Zo liet iedereen zien dat er ook deze wedstrijd veel geleerd is. En die regen? Die is voor watjes.

Na de wedstrijd werden er ook nog strafworpen genomen. De eerste drie gingen er heel mooi in! Ook daarna werden er nog twee mooie strafworpen gescoord. Aangezien WSS maar 3 strafworpen kon scoren, hadden we de strafworpen gewonnen! Blijkbaar had de scheidsrechter wel last van de regen, want de officiële uitslag van de strafworpen is 1-8... Zo heeft de regen nog een klein voordeel...

 

F1 speelt eerste wedstrijd in de regen (09-09-2017)

Na vorig seizoen de eerste wedstrijden op het OWK toernooi gespeeld te hebben, stond voor de kersverse F1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Ritola F1 was de tegenstander. Op vrijdag werd de training afgelast omdat het te hard regende, maar helaas was het daar zaterdag nog niet mee gestopt. Dus gingen vlak voor de wedstrijd niet de trainingsjassen uit, maar de regenjassen. Als echte bikkels betraden ze het veld: Noa, Karen, Stijn en Bart. Thijmen bleef nog even onder de paraplu want hij was wissel. Micha was er helaas niet omdat er een miscommunicatie was over de starttijd van de wedstrijd. Jammer Micha, we hebben je wel gemist!

Aan het begin van de wedstrijd was wel duidelijk dat Ritola al meer wedstrijden gespeeld had, maar Stadskanaal bleef de bal goed overgooien. Zo lukte het heel vaak om bij de korf te komen, maar helaas ging de bal steeds mis. Wel was het opmerkelijk dat bijna alle ballen die weg rolden voor Stadskanaal waren. Er werd keurig een hand op de bal gelegd waardoor wij de bal op mochten pakken! Ritola scoorde al snel 3 doelpunten waardoor er een superspeler het veld in mocht. Nu stond iedereen in het veld! Samen werd er hard gewerkt, maar het doelpunt lukte nog steeds niet.

In de rust kregen we een bekertje ranja en aanwijzingen van Marjan. Dat iedereen daar goed naar luisterde bleek wel in de tweede helft. Steeds vaker stond er bij iedere speler van Ritola een speler van Stadskanaal met de handen omhoog. Dan wordt het veel moeilijker om te scoren! Ook werden er meer ballen onderschept waardoor we ook konden aanvallen. terwijl het nog steeds regende was er een flitsende combinatie bij de korf van Stadskanaal en de bal ging door de korf! En een paar minuten later nog een keer! Met veel gejuich werden de doelpunten ontvangen. De wedstrijd ding verloren, maar wat hebben de spelers veel bijgeleerd! Het gaat vast nog wel lukken om een wedstrijd te winnen!

Volgende week tegen WSS.

 

 

D1 geeft de moed niet op! (09-09-2017)

De eerste wedstrijd na de vakantie is altijd een beetje spannend. En vooral als er spelers zijn weggegaan en bijgekomen. Zo ook voor de D1. Koen was er deze week niet bij want hij was op kamp. De aanval bestond uit Wouter, Bjorn, Marit en Mirthe. De verdediging bestond uit Milan, Jasper, Marieke en Kim. Mauro begon op de bank. De tegenstander was Spes D1.

Het was Spes die het eerste wist te scoren, maar Stadskanaal antwoordde al snel met een strafworp die er keurig in ging. Spes wilde veel doorloopballen maken en dat lukte nog 3 keer. Hierdoor keek Stadskanaal tegen een achterstand aan. Dat is natuurlijk niet leuk, maar zeker geen reden om op te geven! In de tweede helft werden er duidelijke afspraken gemaakt. Meer afstand houden en zo geen doorloopbal tegen krijgen. Dat lukte heel aardig, want Spes wist nog maar twee keer te scoren. De aanval wist elkaar steeds beter te vinden, en dat resulteerde in mooie kansen. Stadskanaal wist hierdoor 3 keer te scoren. Dus we kunnen zeggen dat we de tweede helft hebben gewonnen! Dat bied vertrouwen voor de komende wedstrijden!

© 2018 K.V. Stadskanaal'74  Webmasters