Verslag maken

Schrijf een verslag van je wedstrijd.

Mail het naar de webmaster.

En het verslag komt op deze pagina te staan.

Verslag maken rechts

=======================================================================================================================================

EKC C2 – Stadskanaal C1

Zaterdag 2 juni was de laatste wedstrijd van het seizoen. Op de al drukke parkeerplaats ontstond zelfs een file vanwege de vele auto’s die zich verzamelden voor vertrek naar de diverse uitwedstrijden.  De A vertrok naar Groningen om daar Hoogkerk te verslaan met 10-35 !. De C was er ook van overtuigd dat zij EKC wel  even zouden inpakken. Het optimisme was natuurlijk terecht na de geweldige overwinning van vorige week op medekoploper ELKO en de  inzet die de C toonden bij de training van afgelopen donderdag. Vele korfballers lieten het donderdag afweten maar de C wilde trainen en liet zich daar niet van af brengen. Code rood werd bij de C: code groen Wij worden kampioen! Met de juiste instelling vertrokken ze dus naar EKC waar op een mooi nieuw kunstgrasveld de wedstrijd begon. Al snel bleek dat onze toch altijd vriendelijke Niels en Alex het niet zo eens waren met de scheidsrechter. Waarschijnlijk hadden zij een ander spelregelboekje gelezen dan de scheids. Ivo opende de score met een afstandsschot. Al snel maakte EKC gelijk en wisselden de vakken. Het aanvalsvak van Rachella, Alex, Niels, Irene en Anouk lieten zien dat ze graag wilden scoren en als alle ballen er in waren gegaan dan hadden we net als de A wel 35 doelpunten gemaakt maar helaas er ging niets in. EKC scoorde wel en dus stonden we 2-1 achter. Irene vond dat maar niets en scoorde van afstand de gelijkmaker. Meriam scoorde met een slim genomen vrije bal de 3-2. Voor de rust scoorden EKC nog de 3-3. Mark-Jan en Jesper volgde de wedstrijd via de app en werden een beetje onrustig. Na de bespreking   werd er  iets meer gezocht naar de goede kansen en kon Rachella met twee mooie schoten de stand op 3-5 brengen. Het publiek kon even bijkomen en cameravrouw Nienke oprapen die in een gat stapte en daardoor helaas de 3-6 van Ivo miste. Rachella scoorden nog twee keer mooi van afstand en  Ivo, Gijs, Meriam en Cindy  bleven fantastisch verdedigen.  De C won met 5-8 en kon zich opmaken voor het kampioensfeestje. Ivo werd nog even toegezongen en bedankt, hij speelde zijn laatste wedstrijd en een mooiere afsluiting dan een kampioenschap kun je je niet wensen toch?

Behalve fantastische spelers heeft de C ook een fantastische sponsor! Dit jaar kreeg de C al  heel mooie shirts van SPIE maar bij het behalen van het kampioenschap mochten we met spelers en toeschouwers naar de Mac.  en daar werd het kampioenschap nog een keer gevierd.

C-ers, Mark-Jan, Kevin, Jesper en sponsor SPIE  gefeliciteerd en bedankt voor dit veldseizoen.