top of page

Over de vereniging

We zijn sinds 1974 actief in Stadskanaal en omstreken.  We verzorgen trainingen en activiteiten voor leden uit Stadskanaal en plaatsen in de omgeving. Ieder jaar organiseren we een internationaal korfbaltoernooi dat in de internationale korfbal wereld erg bekend is.

KV Stadskanaal ’74 wil een veilige vereniging zijn voor iedereen. Daarom hebben al onze trainers, coaches en officials een VOG verklaring. Mocht er toch iets zijn wat minder plezierig is, dan heeft de vereniging een vertrouwenspersoon. Meer informatie is hier te vinden.

Competitie

Nieuwe leden starten in beginsel als niet-spelend lid. De (jeugd)technische commissie bepaald in overleg met trainers wanneer een speler deel kan gaan nemen aan (competitie)wedstrijden. Dit is meestal als er over voldoende basis korfbalvaardigheden wordt beschikt en er ruimte is in een team. Als je ingedeeld bent in een team gaan we er vanuit dat je wekelijks wedstrijden gaat spelen. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de leeftijd van het kind op 1 januari van het competitiejaar.

De korfbalcompetitie wordt zowel binnen als buiten gespeeld. Een seizoen bestaat uit 3 competities. De najaar competitie is buiten loopt van de september tot oktober. De zaalcompetitie is binnen en loopt van november tot eind maart. De voorjaarscompetitie is weer buiten en loopt van begin april tot begin juni.

Het schema voor de wedstrijden is te vinden op de teampagina. Daar staat hoe laat de wedstrijd begint en hoe laat je aanwezig moet zijn. Bij uitwedstrijden staat er ook welke ouders er moeten rijden. Per wedstrijd worden andere ouders aangewezen om het vervoer voor het team te regelen. Mochten de ouders niet kunnen, dan kan er onderling geruild worden. Voor uitwedstrijden verzamelen we tijdens de veldcompetitie op de parkeerplaats bij het veld en tijdens de zaalcompetitie op de parkeerplaats achter de Spont.

Mocht je een keer niet kunnen dan moet je je zo vroeg mogelijk afmelden bij de wedstrijdsecretaris.

Als een kind in een team is geplaatst van worden de ouders uitgenodigd om deel te nemen in de groepsapp. Hier kunnen de laatste zaken rondom de wedstrijden en trainingen onderling gecommuniceerd worden. Wil een ouder hier niet aan deelnemen, dan wordt er gekeken naar een andere communicatiewijze.

Klik hier voor de spelregels die bij het korfballen in acht worden genomen.

Kleding

K.V. Stadskanaal ‘74 speelt de wedstrijden in een blauw shirt, met een witte broek of rokje en witte sokken. Het shirt krijg je van de vereniging voor de wedstrijd. Na de wedstrijd lever je het shirt weer in. Aan ouders wordt gevraagd om bij toerbeurt de shirts te wassen.

Schoenen op het veld

Op het veld is het handig om op noppenschoenen te spelen. Er is geen verschil in korfbal- of voetbalschoenen. Voor leden zijn er schoenen beschikbaar die je kunt lenen. Vraag hier naar bij de trainer.

Schoenen in de zaal

In de zaal moet je zaalschoenen hebben die niet buiten gedragen zijn. Let erop dat niet in alle zalen schoenen met een zwarte zool zijn toegestaan.

Klik hier om naar de webshop te gaan van stadskanaal'74

Activiteiten

Naast het korfbal worden er maandelijks andere gezellige activiteiten georganiseerd. De activiteit en de overige informatie worden via de website, facebook en de app gecommuniceerd.

De meeste activiteiten zijn gratis, soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd.

Hoogtepunt van het jaar is het korfbalkamp aan het einde van het seizoen.

Bestanden

Hieronder kan je de statuten en alle verschillende versies van ons logo downloaden.

Veiligheid

Stadskanaal ’74 wil een veilige vereniging zijn voor iedereen. Daarom zijn er een aantal gedragsregels waarvan we verwachten dat alle leden zich er aan houden. Je vindt de regels hiernaast.

We zijn een kleine vereniging waardoor iedereen elkaar kent. Dat maakt het soms lastig om elkaar aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag. Daarom heeft de vereniging een vertrouwenspersoon die je kan helpen om zaken bespreekbaar te maken.

Maar dat is niet het enige wat de vereniging doet. Alle trainers, coaches en officials hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) die regelmatig ververst wordt. Met de trainers zijn regelmatig trainersbijeenkomsten. Daar wordt niet alleen gesproken over de technische aspecten van het trainer zijn, maar er wordt ook gesproken over betrekken van alle spelers bij een team.

Foto’s

Tijdens activiteiten en wedstrijden kunnen er foto’s en videoopnamen gemaakt die op de website en social media gepubliceerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met spelers die aangegeven hebben dat hun foto’s niet gepubliceerd mogen worden. Natuurlijk kunnen ook tegenstanders foto’s of film van een wedstrijd maken. KV Stadskanaal ’74 is niet verantwoordelijk voor deze publicaties.

Foto’s en video’s van wedstrijden kunnen bekeken worden op ons Flickr of YouTube account.

Bij het publiceren van foto’s hanteert KV Stadskanaal’74 een code waarin rekening gehouden wordt met het belang van de speler. Onbetamelijke foto’s worden niet gepubliceerd.

Mocht je foto’s van jezelf je kind op de website of Facebook zien die je liever verwijderd zou hebben, dan kan je dat bij ons aangeven met een mailtje aan de webmaster (webmaster@stadskanaal74.nl).

bottom of page