top of page
  • Foto van schrijverStadskanaal'74

In memoriam Annie Bardewee

Wij hebben het trieste nieuws gehoord dat Annie Bardewee-Harders is overleden. Annie was een lid van het eerste uur, secretaris én erelid van onze vereniging.


Annie was al bijna 50 jaar lid van Stadskanaal’74. In 1975 is Annie begonnen als spelend lid en heeft verschillende kampioenschappen meegemaakt. Na een blessure en de daaropvolgende operatie is Annie gestopt met korfballen, maar niet gestopt binnen Stadskanaal’74. Annie vervulde verschillende functies binnen onze vereniging. Zij is begonnen in de technische commissie, waar zij samen met Willem Speelman de teams regelde. Later kwam hier ook de kantine bij, ook met Willem Speelman. Daarnaast vervulde Annie ook de laatste 20 jaar de rol van secretaris binnen de vereniging.


Annie en Gerard worden Erelid.


Na het overlijden van Willem Speelman speelde de kantine ’t Hok een grote rol in haar leven en werd het min of meer haar tweede thuis. Ook Gerard werd langzaamaan betrokken bij ’t Hok. Waar Annie vooral achter de bar betrokken was, stond Gerard klaar als klusjesman en schoonmaker. Annie trad niet graag op de voorgrond en achter de bar was haar favoriete plek. Annie vond veel gezelligheid bij haar club en was eigenlijk altijd aanwezig voor een kopje koffie of later op de dag met een flesje bier. Er staan bij vele leden in het geheugen gegrift dat Annie vaak met twee kratjes bier aan kwam fietsen om de voorraad aan te vullen.


Annie achter de bar in 't Hok.


Ook toen wij met pijn in ons hart afscheid moesten nemen van ’t Hok en noodgedwongen naar de kantine van het Noorderpoort moesten verhuizen, was Annie daar nog steeds te vinden, wachtend op haar klanten. In 2006 werd Annie samen met Gerard benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau voor onder andere hun werkzaamheden binnen Stadskanaal’74.


Helaas heeft Annie de afgelopen jaren vaak gezondheidsproblemen gehad en kon ze haar rol in de kantine niet meer vervullen. Steeds probeerde Annie haar ziektes bewonderingswaardig te overwinnen. Helaas is haar laatste ziekte Annie te veel geworden.


Annie was een verenigingsmens pur sang en zij zal worden gemist. Wij wensen Gerard, kinderen, kleinkinderen en iedereen die haar lief heeft, heel veel sterkte met dit verlies.


Namens het bestuur van KV Stadskanaal’74,

Maaike Beukema


Beste leden,


Vanwege het overlijden van Annie gaan alle activiteiten die gepland staan de komende dagen niet door. Dit houdt in dat alle trainingen op donderdag 2 maart niet doorgaan. Dit geldt ook voor de escaperoom van vrijdag 3 maart en deze zal worden verplaatst. De activiteitencommissie zal zo snel mogelijk een nieuwe datum communiceren.


Voor wie er behoefte aan heeft, is Ons Hok op donderdag 2 maart open vanaf 19.30 uur.


Zodra er meer duidelijkheid is over de uitvaart van Annie, dan zullen wij dit delen.


Annie zal enorm worden gemist en wij wensen Gerard en iedereen die haar lief had heel veel sterkte.


Het bestuur KV Stadskanaal’74
227 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page