top of page
  • Foto van schrijverStadskanaal'74

Nieuwe trainer gevonden

Stadskanaal’74 is blij te kunnen melden dat er voor komend seizoen een nieuwe trainer/coach is gevonden.Martijn Cristen zal m.i.v. augustus de 1e selectie onder zijn hoede gaan nemen.

Onze nieuwe trainer/coach is 32 jaar en deelt het leven met zijn vriendin. Geboren in Oldenzaal zal hij binnenkort gaan wonen in Ruinen.

In het dagelijks leven is hij ook werkzaam in de sport en wel als kracht/conditie coach binnen de Crossfit organisaties in Twente.


Martijn is zijn hele leven al bij het korfbal betrokken. Martijn heeft als speler zijn sporen verdiend bij DOS WK (Enschede), Rigtersbleek (Enschede), AKC (Almelo) en de fusie club NRC’22 (Enschede).

Zelf actief geweest als speler vanaf zijn 5e en heeft het gebracht tot de 2e klasse landelijk.

Martijn heeft als trainer/coach ervaring opgedaan met op landelijk niveau spelende jeugdteams van DOS-WK, Rigtersbleek, Naäs, Amicitia en NRC’22. Ook is hij werkzaam geweest als senioren trainer/coach bij HKC uit Hengelo.

Bij de jeugd staat vooral de ontwikkeling en verbetering van de spelers voorop. Resultaten behalen zijn mooi maar staan bij de jeugd niet op de eerste plek. Veel jeugdspelers geven dit ook aan als een zeer belangrijke stap in hun ontwikkeling.

Als senioren trainer/coach zal er naast de ontwikkeling ook meer naar het resultaat gekeken worden uiteraard. Korfbal moet volgens hem gespeeld worden naar de mogelijkheden die er in een team aanwezig zijn.

Van het huidige Stadskanaal’74 1 kent hij enkele spelers en heeft hij het team zien spelen tijdens het laatste internationale toernooi. Hier was hij zelf ook actief als speler bij VSD uit Hongarije. Internationaal korfbal spreekt hem zeker aan. Zo is hij ook regelmatig in Tsjechië en Hongarije te vinden voor het geven van trainingen.

Hij zal de ingezette ontwikkeling voort zetten en gaat er vanuit dat er vooral met plezier en passie gespeeld gaat worden.

159 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page