top of page
  • Foto van schrijverStadskanaal'74

Stadskanaal'74 wint IKTS

Ondanks de afzeggingen van de een aantal teams vanwege visumproblemen, hebben we een mooi toernooi gehad. Zowel VSD uit Hongarije als Badalona uit Catalonië hadden een tweede team meegenomen waardoor we met 10 ploegen konden spelen.

Stadskanaal '74 startte op vrijdag met een spannende wedstrijd tegen de Hatchers uit Maleisië. het ging op en neer, maar uiteindelijk wist Maleisië één doelpunt meer te scoren. In de tweede wedstrijd van de avond werd ruim van Vardanank uit Armenië gewonnen.

Op de zaterdag werd er eerst gewonnen van VSD JAM. En doordat Badalona wist te winnen van de Hatchers, werd de laatste poulewedstrijd tegen Badalona opeens erg belangrijk. Er moest gewonnen worden om tweede te worden in de poule en zo de kruisfinales te mogen spelen. In een kolkende Spont was voor iedereen het belang van deze wedstrijd duidelijk. beide teams werden goed aangemoedigd, en elk doelpunt werd met gejuich ontvangen. Uiteindelijk kwam Stadskanaal'74 als overwinnaar uit de strijd en mochten zowel Badalona als Stadskanaal'74 de kruisfinales spelen.

In de andere poule wist AZS Wroclaw alle wedstrijden te winnen en werd zo de tegenstander van Stadskanaal'74. Nummer twee was VSD Vibe zij traden aan tegen Badalona.

Voor de wedstrijd Badalona tegen VSD Vibe waren strafworpen nodig voor de beslissing. Badalona wist er één meer te scoren en stonden in de finale.

Daarna trad Stadskanaal'74 aan tegen AZS Wroclaw, de kampioen van Polen. Ook hier ontliepen de ploegen elkaar niet veel, maar Stadskanaal bleef steeds aan de goede kant van de score en wist de overwinning uit het vuur te slepen: finale! En weer tegen Badalona.

Zou het dan gaan lukken om het toernooi voor de tweede keer te gaan winnen? In de eerste helft ging het gelijk op. Gesteund door het publiek werd er om en om gescoord. in de tweede helft liep Stadskanaal'74 langzaam maar zeker uit en vlak voor tijd was het duidelijk: Stadskanaal'74 ging winnen!

Het werd een groot feest in de Spont!128 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page