top of page

Over de vereniging

Onze korfbalvereniging is opgericht in 1974, vandaar de cijfers in de naam, en sindsdien actief in Stadskanaal en omstreken. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden worden er vele activiteiten georganiseerd voor zowel de jeugd als senioren. Bijvoorbeeld kamp, bowlen, feestjes, zwemmen, spelletjesavonden en nog veel meer.

 

In de internationale korfbalwereld is onze vereniging zeer bekend met het jaarlijkse International Korfball Tournament Stadskanaal (binnen de vereniging beter bekend als IKTS). De laatste jaren komen maar liefst 11 teams uit het buitenland bij ons langs in begin November. Ondanks de variërende niveau's van de teams is het elk jaar spannend en heeft ons eigen Stadskanaal nog slechts 2 keer het toernooi gewonnen.

KV Stadskanaal’74 wil een veilige vereniging zijn voor iedereen. Daarom hebben al onze trainers, coaches en officials een VOG verklaring. Mocht er iets zijn waar je met iemand over wilt praten, dan heeft de vereniging ook een vertrouwenspersoon. Meer informatie is hier te vinden.

Over de vereniging

Competitie

Foto's

Nieuwe leden starten in beginsel als niet-spelend lid. De (jeugd)technische commissie bepaald in overleg met trainers wanneer een speler deel kan gaan nemen aan (competitie)wedstrijden. Dit is meestal als er over voldoende basis korfbalvaardigheden wordt beschikt en er ruimte is in een team. Als je ingedeeld bent in een team gaan we er vanuit dat je wekelijks wedstrijden gaat spelen. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de leeftijd van het kind op 1 januari van het competitiejaar.

De korfbalcompetitie wordt zowel binnen als buiten gespeeld. Een seizoen bestaat uit 3 competities. De najaar competitie is buiten loopt van de september tot oktober. De zaalcompetitie is binnen en loopt van november tot eind maart. De voorjaarscompetitie is weer buiten en loopt van begin april tot begin juni.

Het schema voor de wedstrijden is te vinden op de homepagina en teampagina maar ook in de KNKV app. Daar staat hoe laat de wedstrijd begint en hoe laat je aanwezig moet zijn. Bij uitwedstrijden staat er ook welke ouders er moeten rijden, hoelaat het vertrek is en waar we heen moeten. Per wedstrijd worden andere ouders aangewezen om het vervoer voor het team te regelen. Mochten de ouders niet kunnen, dan kan er onderling geruild worden. Voor uitwedstrijden verzamelen we tijdens de veldcompetitie op de parkeerplaats bij het veld en tijdens de zaalcompetitie op de parkeerplaats achter de Spont.

Mocht je een keer niet kunnen tijdens een wedstrijd dan moet je je zo vroeg mogelijk afmelden bij de wedstrijdsecretaris of je trainer.

Als een kind in een team is geplaatst van worden de ouders uitgenodigd om deel te nemen in de groepsapp. Hier kunnen de laatste zaken rondom de wedstrijden en trainingen onderling gecommuniceerd worden. Wil een ouder hier niet aan deelnemen, dan wordt er gekeken naar een andere communicatiewijze.

Klik hier voor de spelregels die bij het korfballen in acht worden genomen.

Kleding

K.V. Stadskanaal ‘74 speelt de wedstrijden in een blauw shirt, met een witte broek of rokje en witte sokken. Het shirt krijg je van de vereniging voor de wedstrijd. Na de wedstrijd lever je het shirt weer in. Van spelers / ouders van wordt verwacht om de shirts om en om te wassen.

Schoenen voor het veld

Op het veld is het handig om op noppenschoenen te spelen. Er is geen verschil in korfbal- of voetbalschoenen. Veel korfballers vinden het echter fijn om met een hoge schoen te spelen. Mocht je nog geen schoenen hebben ligt er mogelijk nog een juiste maat in de berging. Vraag hier naar bij de trainer.

Schoenen voor de zaal

In de zaal moet je zaalschoenen hebben die niet buiten gedragen zijn. Let erop dat niet in alle zalen schoenen met een zwarte zool zijn toegestaan.

Klik hier om naar de webshop te gaan van stadskanaal'74 voor trainingspakken, sokken, rokjes, tassen, etc.

Voor schoenen kun je bijvoorbeeld ook naar de webshop van korfbaltotaal gaan.

Kleding
Veiligheid

Veiligheid

Stadskanaal ’74 wil een veilige vereniging zijn voor iedereen. Daarom zijn er een aantal gedragsregels waarvan we verwachten dat alle leden zich er aan houden.

We zijn een kleine vereniging waardoor iedereen elkaar kent. Dat maakt het soms lastig om elkaar aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag. Daarom heeft de vereniging een vertrouwenspersoon die je kan helpen om zaken bespreekbaar te maken.

Maar dat is niet het enige wat de vereniging doet. Alle trainers, coaches en officials hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Met de trainers zijn voor en na een seizoen trainersbijeenkomsten. Daar wordt niet alleen gesproken over de technische aspecten van het trainer zijn, maar er wordt ook gesproken over betrekken van alle spelers bij een team.

Activiteiten

Naast het korfbal worden er maandelijks andere gezellige activiteiten georganiseerd. Ook voor de senioren wordt er regelmatig wat georganiseerd. De activiteit en de overige informatie worden via de website, facebook en Whatsapp gecommuniceerd.

De meeste activiteiten zijn gratis, soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd.

Hoogtepunt van het jaar is het korfbalkamp aan het einde van het seizoen

Veiligheid

Foto's

Tijdens activiteiten en wedstrijden kunnen er foto’s en video opnamen gemaakt die op de website en social media gepubliceerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met spelers die aangegeven hebben dat hun foto’s niet gepubliceerd mogen worden. Natuurlijk kunnen ook tegenstanders foto’s of film van een wedstrijd maken. KV Stadskanaal ’74 is niet verantwoordelijk voor deze publicaties.

Foto’s en video’s van wedstrijden kunnen bekeken worden op ons Flickr, Shutterfly of YouTube account.

Bij het publiceren van foto’s hanteert KV Stadskanaal’74 een code waarin rekening gehouden wordt met het belang van de speler. Onbetamelijke foto’s worden niet gepubliceerd.

Mocht je foto’s van jezelf je kind op de website of Facebook zien die je liever verwijderd zou hebben, dan kan je dat bij ons aangeven met een mailtje aan de webmaster (webmaster@stadskanaal74.nl).

bottom of page